Ligula
Skoči na vsebino
Lingula, ta jezična šola | Lingula logo
Lingula, ta jezična šola | Lingula logo

Katero poletno dejavnost izbrati, da se bo otrok zabaval, zraven pa naučil veščin, ki mu bodo v življenju še kako koristile?

5 preizkušenih jezikovnih programov

Linguline jezikovne počitnice. Kjer otroci postanejo samozavestni govorci.

Za otroke od 5 do 15 let

18.000 + tečajnikov nam zaupa več kot 20 let

Lingula, ta jezična šola | Starši

5 preizkušenih programov za nepozabne jezikovne počitnice za otroke od 5 do 15 let

Kako otroku omogočiti nepozabno poletje z veliko aktivnostmi in praktičnim učenjem jezika?

Vedno znova se srečujemo s starši, ki nam odkrito povedo:

“Poletje se hitro približuje in ne vem, kam z otrokom, da bo užival na počitnicah in se hkrati tudi nekaj novega naučil. Kako naj izkoristimo poletje na najboljši možen način?”

Drži, poletje je čas za sprostitev, a tudi za pridobivanje novih veščin in znanj. Naloga nas v Linguli je, da staršem pomagamo najti najboljšo rešitev za njihove otroke.

Zato smo pripravili pester nabor poletnih jezikovnih počitnic, kjer bodo vaši otroci pod vodstvom naših izkušenih in srčnih učiteljev prek zanimivih dejavnosti usvojili tuji jezik na najučinkovitejši način, prek praktičnih primerov in pogovora. In najpomembnejše: z učitelji, ki jih znajo motivirati! Z govorno metodo bodo premagali svoj strah pred govorom v tujem jeziku.

Veliko več kot samo počitniško varstvo

Linguline jezikovne počitnice so veliko več kot samo počitniško varstvo. Z govorno metodo Lingula Kids™ otroci spregovorijo sproščeno ter brez strahu pred napakami.

V kratkem času pridobijo samozavest v tujem jeziku in vzljubijo jezik. Počitnice v Linguli so priložnost, da vaš otrok usvoji neprecenljive jezikovne spretnosti, ki mu bodo prinesle prednosti tako v šoli kot v življenju.

Dopoldanski tečaj

Intenziven 20-urni jezikovni tečaj po govorni metodi z izkušenimi učitelji in zabavnimi aktivnostmi.  Šolnina znaša 186,00 EUR, 5-% popust za vsakega naslednjega otroka.

Jezikovno-plavalne počitnice

Celodnevna pustolovščina, kjer se intenzivni 20-urni jezikovni tečaj nadaljuje z vznemirljivimi vodnimi aktivnostmi v Atlantisu. Šolnina znaša 297,00 EUR, 5-% popust za vsakega naslednjega otroka.

Jezikovno-kreativne počitnice

Celodnevne počitnice; dopoldne intenzivni 20-urni jezikovni tečaj, popoldne kreativna zabava in didaktične igre v Mini City. Šolnina znaša 297,00 EUR, 5-% popust za vsakega naslednjega otroka.

Tuji jeziki in popoldne z izvirnim govorcem angleščine

Celodnevni program; dopoldne jezik po izbiri, nato pa aktivnosti z izvirnim govorcem angleščine. Šolnina znaša 309,00 EUR, 5-% popust za vsakega naslednjega otroka.

Angleški tabor Cerkno

5-dnevni potop v angleščino z izvirnim govorcem, pridobivanje veščin preživetja v naravi, športne in družabne aktivnosti. Šolnina znaša 553,47 EUR, 5-% popust za vsakega naslednjega otroka.

18.000+ tečajnikov že 20 let zaupa
Linguli in strokovnosti njihovih učiteljev

Kako jeziki obogatijo otrokovo prihodnost?

Znanje tujih jezikov omogoča otrokom, da bolje razumejo različne kulture, se lažje
povežejo z ljudmi z vsega sveta in tako širijo svoje obzorje ter bogatijo svoje življenje.
Lingula, ta jezična šola | Dajejo prednost pri nadaljnjem izobraževanju
Z znanjem jezikov bodo vaši otroci imeli več možnosti za vpis na želene študijske
programe in pridobili konkurenčno prednost pred vrstniki.
Na trgu dela je znanje tujih jezikov ključna veščina, ki odpira vrata do boljših zaposlitvenih priložnosti. Vaši otroci bodo z znanjem jezika imeli več možnosti za uspešno kariero v
številnih panogah.
Učenje jezikov spodbuja razvoj kognitivnih veščin, kot so kritično razmišljanje, reševanje problemov, ustvarjalnost in prilagodljivost. Vaši otroci se bodo bolje spopadali z izzivi in se hitreje prilagodili novim situacijam.
Lingula, ta jezična šola | Povečajo otrokovo samozavest
Ko otroci obvladajo tuji jezik, so bolj samozavestni in ponosni na svoje dosežke. To
pripomore k boljši samopodobi in pozitivnemu razvoju njihove osebnosti.
Lingula, ta jezična šola | Večja krestivnost
Raziskave kažejo, da učenje jezikov spodbuja kreativnost, saj otrokom omogoča, da
razmišljajo izven ustaljenih okvirjev in bolje rešujejo težave. 
Učenje tujih jezikov pomaga otrokom razvijati socialne veščine. Sposobnost razumevanja
in spoštovanja različnih kultur omogoča, da lažje navezujejo stike z drugimi in ustvarjajo
trajne odnose.

Z govorno metodo Lingula Kids™ otroci pridobijo samozavest in veselje do tujih jezikov

Uvrstitev po znanju, ne samo starosti

Otroci se počutijo sproščeno, saj jih
uvrstimo predvsem glede na znanje
in ne samo glede na starost.

Strokovnost in toplina

Visoko usposobljeni in skrbno
izbrani učitelji znajo otroke navdušiti
in obdržati zbrane celo dopoldne.

Majhne skupine, več znanja

Majhne skupine pomenijo več
sodelovanja in komunikacije, kar
omogoča hitrejši napredek.
Lingula I z angleščino do cilja

Interaktivno učenje

Z zanimivimi vsebinami na
interaktivnih zaslonih spodbudimo
otroško radovednost.

Kaj vse vas čaka na Lingulinih poletnih počitnicah?

Dopoldanski tečaj

Lingulini dopoldanski jezikovni tečaji omogočajo otrokom, da se na sproščen način in prek veliko pogovora »potopijo« v angleščino, nemščino, španščino ali francoščino. Z govorno metodo, izkušenimi učitelji in zabavnimi aktivnostmi bodo otroci postali samozavestni in spretni govorci tujega jezika, in hkrati ustvarili nepozabne spomine.

Ob vpisu dveh otrok iz iste družine ali ob vpisu na več jezikovnih počitnic pri drugi šolnini uveljavite še 5 % dodatni popust. Kodo za popust dobite po izpolnjeni prvi prijavnici.

Lingula I dopoldanske počitnice
Lingula I dopoldanske počitnice
Lingula I dopoldanske počitnice
Lingula I dopoldanske počitnice

Zakaj dopoldanski tečaj?

V Linguli smo razvili edinstven pristop, ki združuje zanimive vsebine in veliko pogovora, s čimer spodbujamo otroško radovednost in krepimo jezikovne spretnosti.
Lingulina učinkovita govorna metoda otrokom omogoča, da spoznajo tuj jezik na povsem drugačen način kot v šoli — pri nas so oni glavni govorci.

Otroci se počutijo sproščeno, saj jih uvrstimo predvsem glede na znanje in ne samo glede na starost.

Učenje povezujemo s temami, ki resnično pritegnejo pozornost, zato se otroci raje in hitreje učijo. Dinamična in zabavna učna okolja zagotavljajo, da se ves čas nekaj dogaja in so otroci navdušeni nad odkrivanjem novega jezika.

Visoko usposobljeni in skrbno izbrani učitelji znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane celo dopoldne.

Majhne skupine pomenijo več sodelovanja in komunikacije, kar omogoča hitrejši napredek.

Z zanimivimi vsebinami na interaktivnih zaslonih spodbudimo otroško radovednost. Kar vidijo in slišijo, lažje uporabijo v pogovoru.

Lingula, ta jezična šola | Starši

1760+ staršev je vpisalo svoje otroke na ta tečaj

Moji štirje sinovi so bili navdušeni

Moji štirje sinovi so bili navdušeni nad poletnimi tečaji angleščine in midva z ženo prav tako. Odlično izvedeno. Naslednje leto tudi zagotovo pridejo!

Vasja Spindler

Pogosta vprašanja

Dopoldanski tečaji v skupini so na voljo za angleščino, nemščino, francoščino in španščino. Drugi jeziki so na voljo po posebnem dogovoru kot individualno učenje ali tečaj po meri za več prijateljev.

Dopoldanski tečaj traja od 7.30 do 11.45, od ponedeljka do petka. Celoten tečaj obsega 20 šol. ur pouka na teden. To otrokom omogoča, da se intenzivno potopijo v tuj jezik, popoldne pa je prosto za druge dejavnosti.

Da, jezikovni tečaji so zasnovani tako, da ustrezajo različnim ravnam znanja jezika – od popolnih začetnikov do otrok, ki imajo že dobro znanje jezika. Skupine oblikujemo glede na starost in raven znanja. Z otroki, ki so se angleščine ali nemščine že učili, se pred začetkom tečaja pogovori učiteljica in predlaga umestitev v ustrezno skupino, kar omogoča učinkovito učenje in prilagojen pristop za vsakega učenca.

Lingulini učitelji so energični, izkušeni in motivirani strokovnjaki, ki znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane celo dopoldne. V ekipi Lingule so tudi izvirni govorci angleščine.

Seveda! Če želite, da vaš otrok nadaljuje z učenjem jezika po koncu tedna, lahko to storite tako, da se prijavite na dodatne tedne tečaja. To je odlična priložnost, da otroci še naprej krepijo svoje jezikovne spretnosti in dosežejo še večjo samozavest v govoru.

 • 7.30 – 8.20 prihod otrok in jutranje zabavne aktivnosti
 • 8.30 -9.00 jezikovni tečaj v učilnici
 • 10.00-10.15  malica
 • 10.15-11.45 jezikovni tečaj v učilnici ali v bližnjem parku oz. tržnici

Jezikovno-plavalne počitnice

Prava pustolovščina, kjer se učenje jezika združi z vznemirljivimi vodnimi doživetji! Dopoldne otroci odkrivajo čarobni svet tujih jezikov po govorni metodi, popoldan pa se prepustijo valovom veselja in razigranosti v Atlantisu, mini olimpijskim igram in še več!

Ob vpisu dveh otrok iz iste družine ali ob vpisu na več jezikovnih počitnic pri drugi šolnini uveljavite še 5 % dodatni popust. Kodo za popust dobite po izpolnjeni prvi prijavnici.

Lingula I jezikovno-plavalne počitnice
Lingula I jezikovno-plavalne počitnice
Lingula I jezikovno-plavalne počitnice
Lingula I tuji jeziki in popoldne z izvirnim govorcem

Zakaj jezikovno-plavalne počitnice?

Dopoldne se otroci učijo tujega jezika, popoldne pa nabirajo energijo s sproščujočim plavanjem in uživanjem v vodnih aktivnostih.
Spodbujamo tako umski kot telesni razvoj. Prijetno utrujeni po učenju jezika se otroci sprostijo v Atlantisu ob plavanju, razposajenih vodnih aktivnostih in mini olimpijskih igrah.
Otroci se na tečaju počutijo sproščeno, saj jih uvrstimo predvsem glede na znanje in ne samo glede na starost. Z raznovrstnimi aktivnostmi razvijajo kompetence in prebujajo vse čute: sporazumevanje v tujem jeziku, spoznavanje novih kultur, delo v skupinah, ustvarjalno razmišljanje …
Lingula, ta jezična šola | Starši

1230+ staršev je vpisalo svoje otroke na ta tečaj

Ni imel občutka, da se uči oziroma vadi angleščino

Alex je bil zelo zadovoljen in se želi naslednje leto spet udeležiti vaše poletne šole. 👍 Meni to (glede na to, da drugače ‘nori’, ko mora na kak tabor ali ‘izobraževanje’) pove zelo veliko. Še posebej je izpostavil ‘gibanje’, kvize … Skratka, ni imel občutka, da se uči oziroma vadi angleščino, ker vam je uspelo pedagoški proces izvesti prek igre oziroma preostalih neklasičnih oblik poučevanja in ustvariti prijetno okolje, v katerem se je skupina dobro počutila (po besedah Alexa se tudi drugi želijo vrniti na poletni tečaj).

Lidija Baloh

Pogosta vprašanja

Izbirate lahko med angleščino, nemščino, francoščino in španščino. Drugi jeziki so na voljo po posebnem dogovoru kot individualno učenje ali tečaj po meri za več prijateljev.

Dopoldanski tečaj poteka od 7.30 do 11.45 v učilnicah Lingule v BTC Ljubljana in bližnjem parku, vodne aktivnosti v Atlantis do 16.30. Otroka zjutraj pripeljete v Lingulo in prevzamete v Atlantisu.

Da, jezikovni tečaji so zasnovani tako, da ustrezajo različnim ravnam znanja jezika – od popolnih začetnikov do otrok, ki imajo že dobro znanje jezika. Skupine oblikujemo glede na starost in raven znanja. Z otroki, ki so se angleščine ali nemščine že učili, se pred začetkom tečaja pogovori učiteljica, kar omogoča učinkovito učenje in prilagojen pristop za vsakega učenca.

Lingulini učitelji so visoko usposobljeni, izkušeni in motivirani strokovnjaki, ki znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane celo dopoldne. V ekipi Lingule je tudi več izvirnih govorcev angleščine.

20 šol. ur tečaja tujega jezika, jutranje varstvo, dopoldansko malico, kosilo in vse popoldanske aktivnosti (kopanje v Atlantisu, mini olimpijske igre  …).

Urnik jezikovno-plavalnih počitnic:

 • 7.30-8.30: jutranje varstvo
 • 8.30-10.00: jezikovni tečaj
 • 10.00-10.15: malica
 • 10.15-11.45: jezikovni tečaj
 • 11.55: sprehod do Atlantisa
 • 12.30-14.00: kosilo, igre
 • 14.00-16.00: aktivnosti v vodi
 • do 16.30: odhod

Jezikovno-kreativne počitnice

Kreativne počitnice omogočajo popolno kombinacijo učenja in kreativne zabave! Dopoldne se učijo jezika po učinkoviti govorni metodi, ki omogoča aktivno komunikacijo in hitrejše napredovanje, popoldne pa raziskujejo otroško mesto Minicity, kjer jih čaka kar 40 tematskih kotičkov! Prek didaktičnih iger spoznavajo različne poklice in pridobivajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Tako pridobijo široko paleto veščin, ki jim bodo koristile v prihodnosti.

Ob vpisu dveh otrok iz iste družine ali ob vpisu na več jezikovnih počitnic pri drugi šolnini uveljavite še 5 % dodatni popust. Kodo za popust dobite po izpolnjeni prvi prijavnici.

Lingula I jezikovno-kreativne počitnice
Lingula I dopoldanske počitnice
Lingula I dopoldanske počitnice

Zakaj jezikovno-kreativne počitnice?

Jezikovno-kreativne počitnice omogočajo otrokom, da razvijajo svoje jezikovne sposobnosti, hkrati pa spodbujajo njihovo domišljijo, kreativnost in socialne veščine.

Prek didaktičnih iger v Minicityu spoznavajo različne poklice in pridobivajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje.
Otroci se na tečaju počutijo sproščeno, saj jih uvrstimo predvsem glede na znanje in ne samo glede na starost.
Lingula, ta jezična šola | Starši

135+ staršev je vpisalo svoje otroke na ta tečaj

Zjutraj je hitel, da bi bil čim prej v Linguli

Vid je bil zelo zadovoljen s skupino, tematiko in novim znanjem. Ko je ugotovil, kako luštno je tudi v jutranjem varstvu, je zjutraj hitel, da bi bil čim prej v Linguli.

— Simona R. Škofič

Pogosta vprašanja

Izbirate lahko med angleščino in nemščino. Drugi jeziki so na voljo po posebnem dogovoru kot individualno učenje ali tečaj po meri za več prijateljev.

Dopoldanski jezikovni tečaji potekajo od 7.30 do 11.45 v učilnicah Lingule v BTC Ljubljana in bližnjem parku, popoldanske aktivnosti pa v otroškem mestu Minicity. Otroka zjutraj pripeljete v Lingulo in ga ob 16.00 prevzamete v Minicityu, ki je v neposredni bližini Lingule.

Jezikovni tečaji so zasnovani tako, da ustrezajo različnim ravnam znanja jezika – od popolnih začetnikov do otrok, ki imajo že dobro znanje jezika. Skupine oblikujemo glede na starost in raven znanja. Z otroki, ki so se angleščine ali nemščine že učili, se pred začetkom tečaja pogovori učiteljica, kar omogoča učinkovito učenje in prilagojen pristop za vsakega učenca.

Lingulini učitelji so visoko usposobljeni, izkušeni in motivirani strokovnjaki, ki znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane celo dopoldne. V ekipi Lingule je tudi več izvirnih govorcev angleščine.

20 šol. ur angleščine/nemščine, jutranje varstvo, dopoldansko malico, kosilo in vse popoldanske aktivnosti v Minicityu.

Urnik jezikovno-kreativnih počitnic

 • 7.30-8.30: jutranje varstvo
 • 8.30-10.00: jezikovni tečaj
 • 10.00-10.15: malica
 • 10.15-11.45: jezikovni tečaj
 • 11.45 do 13.00: kosilo, sprehod
 • 13.00-16.00: kreativne aktivnosti v Minicityu

Tuji jeziki in popoldne z izvirnim govorcem

Odkrijte popolno kombinacijo za vašega najstnika: dopoldne tečaj tujega jezika v skupinah na različnih ravneh znanja, nato pa zabavni popoldnevi, polni zanimivih dejavnosti in pogovorov z našim energičnim izvirnim govorcem angleščine.

Vsak dan bomo vašega najstnika za skoraj 9 ur obdali z angleščino ali pa bo treniral kar dva jezika. Dopoldne lahko izbira med angleščino, nemščino, francoščino ali španščino po Lingulini govorni metodi, ki spodbuja komunikacijo in samozavest, popoldne pa bomo domišljiji pustili prosto pot. Sproščeni pogovori bodo pripomogli k večji samozavesti v angleščini in izboljšani izgovarjavi.

Ob vpisu dveh otrok iz iste družine ali ob vpisu na več jezikovnih počitnic pri drugi šolnini uveljavite še 5 % dodatni popust. Kodo za popust dobite po izpolnjeni prvi prijavnici.

Lingula I tuji jeziki in popoldne z izvirnim govorcem

2760+ staršev je vpisalo svoje otroke na ta tečaj

Lingula I tuji jeziki in popoldne z izvirnim govorcem

2760+ staršev je vpisalo svoje otroke na ta tečaj

Lingula I tuji jeziki in popoldne z izvirnim govorcem
Lingula I tuji jeziki in popoldne z izvirnim govorcem

2760+ staršev je vpisalo svoje otroke na ta tečaj

Zakaj tuji jeziki in popoldne z izvirnim govorcem?

Vaš najstnik bo vsak dan za skoraj 9 ur obdan z angleščino, kar mu omogoča maksimalen napredek in preklop na angleščino. Če mu gre angleščina že sedaj odlično – ni problema, za dopoldne izbere drug jezik.
Sproščeni pogovori z izvirnim govorcem krepijo otrokovo samozavest, mimogrede pa dobi tudi vpogled v kulturo, običaje in tradicije države, katere jezik se uči.
Če je vaš najstnik še posebej ambiciozen, lahko izbere dva jezika v enem tednu! Dopoldne trenira jezik po izbiri, popoldne pa mu sproščena konverzacija za native speakerjem omogoča srečevanje z avtentičnim jezikom, pravilno izgovarjavo in naravnim izražanjem. Edinstven program, ki ga ponuja samo Lingula!
Lingula, ta jezična šola | Starši

237+ staršev je vpisalo svoje otroke na ta tečaj

Karin je izgubila strah pred učenjem angleščine

Najina devetletna hči je zelo zadovoljna zaključila enotedenski začetni tečaj angleščine. Učiteljica je bila super, program ni bil pretežak, zelo so jo razveselili izvirni kulinarični utrinki, igre, kitajske pismenke … Za nas pa je najpomembnejše, da je Karin izgubila strah pred učenjem angleščine. Ko sem jo vprašala, ali ji je angleščina zdaj vsaj malo bližje, je rekla, da ji je postala celo všeč! Zmaga:).

— Družina Marušič-Modic

Pogosta vprašanja

Dopoldanski tečaji v skupini so na voljo za različne jezike, kot so angleščina, nemščina, francoščina in španščina.  Popoldanski del z izvirnim govorcem poteka izključno v angleščini.

Dopoldanski tečaj (20 šol. ur) traja od 7.30 do 11.45, od ponedeljka do petka, popoldanski del z izvirnim govorcem angleščine pa do 16.00.

Da, jezikovni tečaji so zasnovani tako, da ustrezajo različnim ravnam znanja jezika – od popolnih začetnikov do otrok, ki imajo že dobro znanje jezika. Skupine oblikujemo glede na starost in raven znanja. Z otroki, ki so se angleščine ali nemščine že učili, se pred začetkom tečaja pogovori učiteljica,  kar omogoča učinkovito učenje in prilagojen pristop za vsakega učenca.

Lingulini učitelji so visoko usposobljeni, izkušeni in motivirani strokovnjaki, ki znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane celo dopoldne. V ekipi Lingule je tudi več izvirnih govorcev angleščine.

Dopoldanski del:

 • 7.30-8.30: jutranje varstvo, aktivnosti po želji skupine
 • 8.30-10.00: jezikovni tečaj 
 • 10.00-10.15: malica
 • 10.15-11.45: jezikovni tečaj
 • 12.00 13.00: kosilo
 • 13.30-16.00: raznolike dejavnosti z izvirnim govorcem
 • 16.00: prevzem otroka v Linguli

Popoldanske aktivnosti z izvirnim govorcem angleščine

 • Photography course (children need to bring their mobile phones)
 • Petting ZOO and scavenger hunt
 • Bowling
 • Photography exhibition

20 šol. ur tečaja tujega jezika, jutranje varstvo, dopoldansko malico, kosilo in vse popoldanske aktivnosti (Photography course, Petting ZOO and scavenger hunt, British sports afternoon, Bowling, photography exhibition).

Angleški tabor Cerkno

Lingulin angleški pustolovski tabor na Črnem vrhu nad Cerknim na nadmorski višini 1.297 metrov ponuja popolno kombinacijo učenja angleščine, pridobivanja veščin preživetja v naravi ter športnih, ustvarjalnih in družabnih aktivnosti.
Otroci bodo ves čas obkroženi z angleščino, uživali bodo v neokrnjeni naravi in na svežem zraku, »motilci« in »raztresevalci« (kot so mobilni telefoni in tablice) bodo pospravljeni v kot.

Ob vpisu dveh otrok iz iste družine ali ob vpisu na več jezikovnih počitnic pri drugi šolnini uveljavite še 5 % dodatni popust. Kodo za popust dobite po izpolnjeni prvi prijavnici.

349+ staršev je vpisalo svoje otroke na ta tečaj

Lingula I tuji jeziki in popoldne z izvirnim govorcem
Lingula I tuji jeziki in popoldne z izvirnim govorcem

Zakaj angleški tabor Cerkno?

Edinstvena priložnost, da združijo učenje angleščine z nepozabnimi trenutki sproščenega druženja. Komunikacija z izvirnim govorcem angleščine jih še dodatno motivira in omogoča še hitrejši napredek.
Učenje angleščine povežemo s preživetjem v naravi in s športom: otroci raziskujejo skrivnosti življenja v gozdu, odidejo na pohod do vrha Blegoša, nabirajo zelišča, pečejo kruh, izdelujejo bivake, uživajo v športnih igrah na prostem in še marsikaj.Tabor omogoča otrokom, da se učijo jezika in hkrati uživajo v aktivnostih na prostem, kot so pohodništvo, pridobivanje veščin preživetja v naravi in druge športne aktivnosti.
Sodelovanje na angleškem taboru v Cerknem otrokom omogoča, da se za nekaj časa odmaknejo od domačega okolja, razvijajo svojo samostojnost in se naučijo skrbeti zase.
Lingula, ta jezična šola | Starši

135+ staršev je vpisalo svoje otroke na ta tečaj

Na Črnem Vrhu je res užival in prišel domov ves navdušen

Za Žana lahko rečem, da je na Črnem Vrhu res užival in prišel domov ves navdušen. Dobro se je ujel z ostalimi tečajniki, učitelja Milda in še posebej Shawn sta ga prevzela. Užival je v grajenju bivaka in spanju na prostem (‘A veš, da se ob petih že dani,’ mi je ves presenečen povedal ob vrnitvi). Ponosno mi je pokazal pesem, ki mu jo je pomagal sestaviti Shawn. Supanje je bilo super, samo mrzlo je bilo. Hrana je bila dobra. Skratka, drugo leto bi šel spet z vami …

Marjana Črešnar

Pogosta vprašanja

Preklop na angleščino, ki je »uradni jezik« Lingulinega angleškega tabora

 • Poleg tega, da so ves dan obkroženi z angleščino, imajo otroci tudi 15 š. ur tečaja angleščine v skupinah glede na raven znanja, vsak dan po tri šolske ure. Vsaka skupina dela po posebej zanjo pripravljenem programu.

Raziskovalno učenje

 • Učenje angleščine povežemo s preživetjem v naravi in s športom: otroci raziskujejo skrivnosti življenja v gozdu, odidejo na pohod do vrha Blegoša, nabirajo zelišča, pečejo kruh, izdelujejo bivake, uživajo v športnih igrah na prostem in še marsikaj. Zaradi zanimivih aktivnosti so sproščeni in motivirani, zato jim je angleščina lažji izziv.

Povezanost z naravo

 • Angleški tabor je tesno povezan z naravo – otroci se z izurjenim vodnikom učijo veščin preživetja v naravi: nabirajo užitne gozdne sadeže, spoznajo gorska zelišča in pripravijo najboljši zeliščni čaj, zgradijo bivak v gozdu, eno noč spijo v bivaku (tisti, ki to želijo), naučijo se zakuriti ogenj in speči ali skuhati kaj od nabranega.
  Otroci z veseljem spoznavajo zanimivosti o preživetju v naravi, če vedo, da jih čaka gradnja bivaka in najbolj pogumne tudi spanje v njem. Zaradi zanimivih aktivnosti so sproščeni in motivirani, zato jim je angleščina lažji izziv.

Šport in pustolovščine

 • Športa in pustolovščin je toliko, da otroci zvečer utrujeni kar popadajo v postelje: pohod na Blegoš, lokostrelstvo in strastne igre z žogo – nogomet, odbojka …  

Zabavna večerna druženja ob tabornem ognju

 • Otroci naberejo dračje in zvečer zakurijo ogenj, ob katerem zapojejo, pripravijo karaoke, kviz, pripovedujejo zgodbe, nastopajo … 

Vseh aktivnosti ne bomo izdali, nekatere bodo prijetno presenečenje. Rezervna možnost v primeru večdnevnega slabega vremena: plavanje v pokritem hotelskem bazenu.

Odhod iz Ljubljane (BTC) v ponedeljek ob 7.30, prihod nazaj v Ljubljano v petek med 16.30 in 17.00.

 • 8.15-8.45: bujenje in jutranja telovadba
 • 8.50-9.30: samopostrežni zajtrk
 • 9.30–9:50: tekmovanje v urejenosti sob 
 • 10.15–12.45: strukturiran tečaj po skupinah (vmes malica)
 • 12.50-13.30: kosilo
 • 13.30-18.50: različne dejavnosti na prostem z vmesno malico: pohod na Blegoš, športne igre, iskanje zaklada, adrenalinski park, plavanje, izdelovanje bivaka
 • 19.00-20.00: večerja in čas za mobilni telefon
 • 20.00 – 22.00: različne družabne večerne aktivnosti: disco večer, peka palačink, pantomima, druženje in spanje v bivaku
 • 22.15: čas za spanje

Urnik v ponedeljek in petek sta zaradi prihoda oz. odhoda delno prilagojena.

 

15-urni tečaj angleščine v ustrezni skupini glede na znanje otrok in celodnevno sproščeno komunikacijo v angleščini, vse v programu opisane športne in pohodniške aktivnosti, polni penzion in dve malici dnevno ter 24-urno varstvo otrok.

Prevoz ni vključen v šolnino in znaša 40 EUR. Otroka lahko do apartmajev Alpska perla na Črni vrh nad Cerknim pripeljete tudi sami.

Lingulini učitelji so visoko usposobljeni, izkušeni in motivirani strokovnjaki, ki znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane celo dopoldne. Z otroki so na Cerknem dve izkušeni profesorici angleščine, izvirni govorec in športni animator. 

Namestitev: mirno učno okolje v apartmajski hiši Alpska perla je na samem, kar omogoča otrokom, da se v miru in tišini popolnoma potopijo v angleščino ter se osredotočijo na učenje in zabavo.

 • Apartmaji se nahajajo na 1.291 m nadmorske višine in so idealna lokacija za preživljanje počitnic na pristen, planinski način.
 • Otrokom so na voljo čudovito urejeni apartmaji (4– do 6-posteljne sobe) s kopalnico, brisačami in posteljnino.
 • Prostorna jedilnica v pritličju omogoča prijetno druženje, če bi bilo zunaj mrzlo.
 • Okolje je idilično, brez vseh motilcev, s čudovitim pogledom na Julijce.
 • Učitelji 24 ur na dan skrbijo za varnost otrok in spijo v istem nadstropju kot otroci.

 

Pristna in okusna domača hrana: Kuharica jedilnik prilagodi otroškim željam. Zajtrk je samopostrežen, za kosilo imajo otroci na izbiro dva menija (ali lunch paket, ko gredo na pohod), na voljo imajo vmesne prigrizke, sadje in večerjo.

V Linguli se je učilo že

več kot 8.000 otrok

V Linguli se je učilo že več kot 8.000 otrok

Po Lingulinih počitnicah ji je angleščina postala domača

Sofija Zoja je s počitnic prišla zelo zadovoljna. Imela sem občutek, da je imela ravno pravšnjo mero ‘pouka’ in dogodivščin. Zelo je pohvalila hrano, prijazne učitelje in majhno število otrok. Povedala mi je, da ji je po Lingulinih počitnicah angleščina postala nekako domača. In ravno to je tisto, kar je izpolnilo moja pričakovanja. 

Tatjana Stevanović

Moji dve hčerki sta bili zelo navdušeni

Moji dve hčerki Julija in Tajda sta bili zelo navdušeni nad jezikovnim tečajem angleščine med šolskimi počitnicami in opažam, da sta se tudi zelo veliko naučili. Francoščina pa je bila zanju pika na i. Res jima je bila všeč; ne vem, ali zaradi jezika samega (menda je smešen) ali bolj zaradi učiteljice Nataše (čista faca).

Mojca Koman

Ob večerih je dejal, da komaj čaka, da gre zjutraj spet na tečaj

Lan je bil navdušen nad dopoldanskimi jezikovnimi počitnicami. Vsak dan, ko je oče prišel ponj ob dvanajstih, sta me poklicala in poslušala sem najmanj pet minut dolge neprekinjene slavospeve, kaj vse so počeli, se naučili, kaj novega zna; kar ni mi mogel dovolj hitro in podrobno vsega povedati. Po službi mi je vse pokazal in še enkrat povedal. To je otrok, ki sicer na vprašanje, kako je nekje bilo, odgovori z: Uredu. In potem lahko vlečeš in vlečeš iz njega, ampak nima smisla, ker ne izveš nič bistvenega. Ob večerih je dejal, da komaj čaka, da gre spat in ga zjutraj zbudimo, da gre lahko potem spet na tečaj.
Po tečaju si je goreče zaželel, da bi na tak tečaj hodil celo leto. V mislih je imel najmanj tri ure angleščine, vsak dan, namesto šole oziroma ‘to bi lahko bila šola’. 😊 In seveda, uvod v kitajščino ga je očaral, to je bilo zanj najlepše od vsega, najbolj fajn.

Iskrena hvala učiteljicam, mi se lahko samo zahvalimo in vas močno pohvalimo

Helena Ploj Lajovic

Popolno ravnovesje med učenjem in zabavo

Kaj, če bi vaš otrok to poletje doživel nepozabno pustolovščino, spoznal nove kulture, nabral neprecenljive izkušnje, pridobil nove prijatelje …

… in hkrati osvojil praktično znanje angleščine, nemščine, španščine ali francoščine, ki bi mu prineslo neulovljivo prednost pred vrstniki?

V Linguli smo odločeni, da kot vsako leto zopet izpeljemo obljubljeno: pester nabor jezikovnih počitnic, kjer otroci pod vodstvom naših izkušenih in srčnih učiteljev usvojijo tuji jezik na najučinkovitejši način – prek praktičnih primerov in pogovora. Fajn se imajo, zato znajo!

Ne zamudite priložnosti, da vašemu otroku zagotovite nepozabne jezikovne počitnice, polne zabave, spoznavanja novih prijateljev in pogovorov v izbranem tujem jeziku. V Linguli bodo vaši otroci izkoristili poletje na najboljši možen način. Pohitite, število mest je omejeno!

Zanimivo branje - prijavite se na Lingulin e-časopis!

Zanimivosti o tujih deželah, vaje in praktični nasveti za učenje jezikov, nagradna vprašanja in aktualne ponudbe prihajajo v vaš poštni predal enkrat do dvakrat na teden.

  Izkoristite brezplačno svetovanje za otroški tečaj

  Če si kot starš želite več informacij, niste prepričani, kateri tečaj izbrati za svojega otroka ali pa imate dodatna vprašanja, smo tu, da vam pomagamo.